Oua umplute - romanesti

de artyandra in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2014 | 5676 vizualizari

 

Acesta poza am descoperit-o curand, desi e facuta in 2011, pentru masa de Craciun si e doar o frantura din poza originala; dar dfoar asa am gasit-o.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un ou crud
  • 2 linguri smantana
  • un morcov mic
  • o rosie mare
  • cateva frunze de patrunjel
  • 3 mustar
  • ulei
  • un gogosar mai mic
  • 2 linguri unt
  • un pateu de pui mic
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute - romanesti:

Se fierb ouala tare, apoi se curata cu grija. Se taie in doua, pe vertical, apoi ae scoate galbenusul si se pune intr-un bal, separat. Se prepara maioneza din: mustar, ulei, oul crud si cele doua linguri de smantana. Se prepara pasta pentru oua umplute, din galbenusurile bine fierte si amestecand foarte bine cu cele doua linguri de unt si cu pateul de pui, mic.

Se pune cate o lingura cu varf in albusul de ou. Se repeta operatiunea pana ce umplutura se termina. Se intorc albusurile impreuna cu umplutura in jos, astfel incat partea bombata a albusului sa fie deasupra. Dupa ce acesta operatiune s-a incheiat, se imbraca tot cu maioneza preparata. La sfarsit, se orneaza dupa bunul plac, insa eu am ales sa pun feliute subtiri de gogosar, rosia taiata felii, morcovul taiat rondele si frunzele de patrunjel.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute - romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute in sos de maioneza