Ouă scoţiene

de botcrina in Mancaruri cu carne, 15 Mai 2014 | 4792 vizualizari

 

Am văzut pe Tv Paprika aceasta reţetă şi mi-a plăcut foarte mult, aşa că am încercat şi eu, a ieşit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocată pentru cârnaţi(amestecată cu 1 lingură boia, 1 linguriţă sare, 1 linguriţă piper şi 3 căţei usturoi pisat)
  • 6 ouă fierte tari
  • 3 ouă bătute
  • 200 g pesmet
  • 100 g făină
  • 1 rămurică leuştean verde
  • 50 ml ulei de măsline
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ouă scoţiene:

Fierbem 6 ouă tari.

Amestecăm carnea cu leuşteaul tocat şi asezonăm cu sare şi piper după gust, boia şi usturoi pisat.

Tăiem o bucată de folie de nailon şi întindem cu degetele o părticică din carne peste aceasta. Tăvălim un ou prin făină şi îl pune în mijlocul cărnii, apoi adunăm marginile foliei şi răsucim, până obţinem o biluţă rotundă.

Desfacem folia şi aranjăm biluţa obţinută pe o tavă. Procedăm la fel şi cu restul de carne şi ouă, până obţinem 6 biluţe.

Cu ajutorul degetelor rostogolim biluţele prin oul bătut apoi prin pesmet şi la final le aranjăm în tava de copt.

Presărăm pe deasupra uleiul de măsline şi dăm la copt tava cu ouăle scoţiene, obţinute, la  cuptorul preîncălzit la o temp. de 180 de grade aproximativ 25-30 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

se poate servi alături de o garnitură de cartofi;

2

sucul lăsat de carne se poate folosi ca sos;

Daca ti-a placut reteta noastra "Ouă scoţiene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

laura_n 1

16.05.2014, 14:06

si eu le voi prepara...cand o veni si timpul ala )

botcrina 1

16.05.2014, 18:20

multumesc tuturor pt. apreciere!

Xandrinne 1

03.06.2014, 06:05

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati si varza murata cu bere