Oua rosii (si nu numai) de Paste

de Ghinnni in Aperitive / Garnituri, 2 Apr 2010 | 4900 vizualizari

 

Prima incercare a fost deosebita...atat de deosebita incat va exista o continuare..sambata...pentru ca mai mult de jumatate din ouale disponibile au fost "jertfite" in numele cercetarii...

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 4 pliculete vopsea (rosu, galben, verde)
  • 10 lingurite cu otet
  • 2 lingurite cu sare de bucatarie
  • cateva fire de patrunjel
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua rosii (si nu numai) de Paste:

...am spalat ouale, apoi le-am pus la fiert (in apa cu sare si otet) pentru aproximativ 15 minute... ...intre timp am pregatit culoarea: intr-o oala am pus 700 ml de apa, pliculetul cu vopsea (7gr) si 2 linguri cu otet...amestecam si punem la fiert pentru a dizolva vopseaua... ...cand ouale s-au fiert...le-am bagat in ciorap, am asezat o frunza de patrunjel pe fiecare ou, am legat ciorapul si am scufundat ouale in culoare...in momentul in care am ajuns la nunata dorita...am scos ouale si le-am pus la uscat (aproximativ 10 minute)...dupa ce s-au uscat... am scos ciorapul si foaia de patrunjel si am dat luciu cu ulei! Voila!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua rosii (si nu numai) de Paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Platou aperitiv de sarbatoare