Am vrut sa decorez si eu cateva oua asa cum am invatat la scoala, in clasele primare. Nu sunt perfecte, dar data viitoare vor iesi mult mai bine!
"Retete pascale"
Avem nevoie de:
Spalam ouale si le punem la fiert in apa cu putina sare. Din momentul in care incepe sa fiarba apa, le lasam 5-6 minute. Le scoatem din apa si le lasam sa se raceasca, ca sa le putem tine in mana.
Luam servetelele si desprindem partea alba a acestora. Fiecare servetel are 4 patratele. Taiem cele 4 patratele apoi pe acestea le taiem in 2 sau patru, depinde de model.
Intr-un bol batem putin albusul.
Luam cate un ou si il ungem cu putin albus. Luam servetelul si il lipim de ou cu grija sa nu se rupa (daca se rupe, luam altul) pe o parte, apoi pe cealalta parte, tot cu grija si incercam sa lipim cat mai bine, sa nu faca prea multe cute, asta daca reusiti, daca nu si asa sunt frumoase.
Le lasam sa se usuce bine apoi le depozitam in frigider pana le folosim.