Orez cu spanac - de post

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 2 Dec 2018 | 7520 vizualizari

 

 Un orez extraordinar de gustos si aspectuos. L-am descoperit intr-o zi fara.... patrunjel. Doream sa pun ceva verde. Il puteti folosi intr-o zi de post sau chiar ca si garnitura langa orice fel de carne.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr orez
  • 500 gr spanac tocat [ congelat ]
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe verzi
  • usturoi / optinal
  • sare
  • piper
  • rosii, ardei la servire
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu spanac - de post:

  1. Ceapa se curata , se spala si se toaca marunt.
  2. Sotati usor ceapa in ulei fierbinte. Sarati.
  3. Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire.
  4. Adaugati peste ceapa orezul si-l prajiti cateva minute pana incepe sa devina sticlos.
  5. Se adauga apa fierbinte peste orez incat sa treaca cu doua degete peste el.
  6. Lasati orezul sa fiarba la foc domol, acoperit cu capacul.
  7. Cand orezul incepe sa se infoaie si este aproape gata, se adauga spanacul tocat.
  8. Nu este nevoie sa decongelati spanacul, el se va dezgheta rapid in orezul ce fierbe.
  9. Amestecati si piperati. Adaugati apa daca mai este necesar.
  10. Adaug spanacul chiar la sfarsitul prepararii, pentru ca acesta sa nu-si schimbe culoarea si calitatile nutritive.
  11. Gustati si sarati daca mai este necesar.
  12. Serviti orezul cu spanac insotit de rosii, ardei sau salata preferata de cruditati.

                  Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Atentie frunzele de ceapa se ard foarte usor la prajire.

2

Adug spanacul chiar la sfarsitul prepararii pentru ca acesta sanu-si schimbe culoarea si calitatile nutritive.

3

Cine doreste poate sa puna si putin usturoi tocat deodata cu spanacul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu spanac - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 15.10 la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]