Orezul se spala si se fierbe pana se umfla, se scurge de apa si se pastreaza cald. Boabele de porumb congelate se pun in apa fiarta si apoi se fierb 15 minute, se scurg de apa si se amesteca cu orezul. Se condimenteaza dupa gust cu sare, eventual o lingurita de unt.
Pentru legumele chinezesti, se curata si se spala legumele, apoi se taie bastonase subtiri. Se incinge uleiul in wok sau intr-o tigaie mai adanca. Uleiul aromatizat se gaseste la raftul cu produse chinezesti din supermarketuri. Se pune ceapa si ghimbirul ras, se lasa putin la inmuiat. Se adauga apoi morcovul si ardeiul gras, iar dupa 5 minute si dovlecelul. Se pune sosul de soia si eventual 2-3 linguri de apa fiarta, sa se imnoaie putin legumele si se lasa cateva minute pe foc, amestecand din cand in cand. La final se adauga sosul de rosii si sosul picant si se mai lasa 2 minute sa fiarba. Legumele trebuie sa fie "al dente". Daca mai este cazul se pune sare si se spresara cu seminte de susan.
Se aseaza orezul pe farfurie, iar deasupra legume chinezesti si se serveste cu chiftelute de pui cu susan.