Orez cu legume si prosciutto

de xana in Mancaruri de legume, 23 Oct 2013 | 7752 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr orez cu bobul lung
  • 4 felii prosciutto
  • 1 morcov
  • 1 conserva mica de porumb
  • 1 cana fasole fiarta
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 1 cana cascaval ras
  • 4-5 linguri parmezan ras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume si prosciutto:

Usturoiul taiat marunt se caleste in ulei de masline dar fara sa se rumeneasca, apoi se adauga orezul, sare si apa fierbinte(3 parti apa la 1 parte orez). Se lasa la fiert 5 minute, apoi se adauga morcovul taiat cubulete si se mai lasa sa fiarba inca 10 minute sau pana cand scade apa si orezul este fiert.

Amestecam orezul fiert cu prosciutto taiat bucatele, porumbul, fasolea, cascavalul, smantana si oul batut, sare si piper si se pune totul intr-o tava. Se presoara parmezanul deasupra si se da la cuptor pentru 15-20 de minute la 200ºC pana se rumeneste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume si prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 850 lei
1699.99 lei
849.99 lei

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

Multicooker Turbo Express

- 700 lei
1499.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (21)

xana 1

25.10.2013, 15:19

Multumesc, Laura!

cristeena20 1

11.06.2014, 11:45

Vai ce buna e!!!!! o idee super faina!!

xana 1

11.06.2014, 12:11

Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Risotto