Ochelari cu nuca si gem de prune

de Constelatialeu in Dulciuri, 28 Oct 2013 | 9947 vizualizari

 

Uneori am pofta sa mananc ceva dulce,dar n-am chef de prea multa migaleala.Asa ca apelez la prietenul ''aluat foitaj'',e la indemana,se pregateste repede si poate fi facut in ''n'' variante.Azi am ales varianta cu nuca si gem...

 

INGREDIENTE

  • un pachet aluat foitaj 800 g
  • 300 g nuca macinata
  • cca 1/2 borcan de 800 g cu gem de prune ( atat mai era in el)
  • un galbenus de ou
  • 1 lingura de lapte
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ochelari cu nuca si gem de prune:

Aluat Bella,cu doua foi a cate 400 g fiecare,se lasa la dezghetat. Nuca se macina si se amesteca cu gemul, apoi se imparte in doua si se intinde pe fiecare foaie de aluat.

Rulam de la ambele capete spre interior si formam un sul. Taiem in bucati  fiecare sul, mi-au iesit cate 13 bucate din fiecare sul. Asezam in tava tapetata cu hartie de copt, fiecare ochelar in parte (seamana cu niste ochelari) si ungem cu galbenusul de ou amestecat cu lapte. Dam la cuptorul preincalzit cca 25 minute. Le scoatem cand sunt rumene si le pudram cu zahar (este optional, doar ca gemul meu a fost mai acrisor).

Si cam asta e tot,simplu ,rapid si gustos si cu aspect frumos,zic eu,voi puteti sa ma contraziceti,ca-i o tara libera,inca...

TIPS-URI

1

cand am bagat tava la copt,sub tava am pus un vas cu apa,sa nu se arda prea repede pe fund...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ochelari cu nuca si gem de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu gem proaspat