Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă

de Panacris in Prajituri, 25 Mar 2013 | 7621 vizualizari

 

O negresă reinventată, din revista Click, noutatea fiind băutura de soia și untul de cacao.

 

INGREDIENTE

  • băutură din soia 400 ml,
  • apă minerală 250 ml,
  • gem de merișoare 2 linguri,
  • merișoare fructe 2 linguri,
  • piersici din compot călite în unt de cacao,
  • unt de cacao 200 g,
  • făină albă de grâu 600 g,
  • zahăr brun 200 g,
  • zahăr vanilinat 2 plicuri,
  • praf de copt 1 plic,
  • cacao 3 linguri.
  • Pentru glazură:
  • zahăr tos 6 linguri,
  • cacao 3 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 1 lingură,
  • apă clocotită 4 linguri.
  • Pentru decor:
  • nuci tocate cu zahăr cca. 150 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă:

Se cerne făina cu praful de copt într-un vas încăpător. Piersicile din compot se taie mărunt, se prăjesc în unt de cacao, apoi se asezonează cu scorțisoară și zeamă de lămâie.

Între timp se topește untul de cacao, se lasă la racit și se amestecă cu apa, zahărul, zahărul vanilinat, gemul și praful de cacao. Se amestecă bine cele trei compozitii până se înglobează toate ingredientele. Aluatul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, se presară merișoarele și se dă la copt în cuptorul preînicns, ptr cca. 45 de minute la foc mediu. După ce trece testul scobitorii, prăjitura se scoate din cuptor și se lasă la răcit.

Pentru glazură se amestecă zahărul cu praful de cacao, pe baie de aburi, se adaugă uleiul și apa fierbinte, amestecându-se continuu până se obține o glazură omogenă. Se toarnă peste prăjitura rece, altfel se poate închega prea repede. La final se presară nucă măcinată cu zahăr tos.

Se servește rece alături de o cafea savuroasă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu tarate, alune de padure si nuci (de post)