Prajitura "Razuita"

de robert_b in Prajituri, 19 Dec 2015 | 8456 vizualizari

 

"pentru Mos Craciun"

 

INGREDIENTE

  • 7 linguri zahar
  • 3 oua
  • 1 cana ulei
  • 1 lingurita amoniac stins cu putin otet
  • un borcan gem de prune cu nuca ( cam 800 gr. de gem )
  • faina cat cuprinde
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Razuita":

Zaharul se mixeaza cu ouale, pana ce devine o crema deschisa la culoare. Adaugam uleiul si amoniacul stins. Omogenizam. Peste amestecul rezultat, punem faina (pana obtinem un aluat tare). Impartim aluatul in 2 bile egale. Tapetam o tava cu ulei si faina sau cu hartie de copt.Cu ajutorul razatoarei, razuim prima bila de aluat, relativ uniform in tava. Peste aluat punem gemul si il nivelam bine, cu o spatula. Razuim si cea dea doua bila peste gem. Coacem prajitura la foc potrivit, timp de 35-40 minute. Lasam sa se raceasca si portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Razuita"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]