Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra

de rivka in Prajituri, 19 Feb 2010 | 13397 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 grame halvarina(margarina slaba vegetala)
  • 1 cana jumatate zahar
  • 12 linguri apa
  • 6 oua
  • 4 linguri de cacao de buna calitate altfel 5, 6
  • 1 pliculet praf copt
  • 1 cana jumatate de faina
  • jumatate de cana de cocos
  • putin otet de stins praful de copt
  • 200 grame ciocolata neagra 85 %
  • 5 linguri de lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra:

Pe foc intr-o oala se pun impreuna zaharul cu margarina si cacaoa si apa pana se topeste zaharul amestecandu-se incontinuu cu o lingura de lemn.

Ouale se separa albusurile de galbenusuri.Albusurile se bat spuma batz.

La compozitia cu cacao se adauga galbenusurile pe rand amestecandu-se sa nu se coaca.

Se aduga faina la amestecul de cacao, se amesteca bine, se adauga apoi albusurile batute spuma si se amesteca de jos in sus astfel sa iasa o compozitie unifora dar spumoasa.Se adauga nuca de cocos se amesteca si praful de copt stins cu putin otet.

Se toarna compozitia obtinuta in tava pe hartie de copt si se da cca 1 ora la cuptorul incalzit la foc mic cca 175 grade.

Se face testul cu scobitoarea.

Prajitura se scoate se rastoarna , se desprinde hartia de copt si se unge cu glazura de ciocolata facuta din ciocolata topita intr-o cratita pe foc mic cu laptele.

Se taie si se serveste calduta sau rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cocos si glazura de ciocolata neagra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Oana 1

25.02.2010, 18:02

Ce bine arata! imi plac mult negresele!

mamidesara 1

28.02.2010, 14:57

super reteta asta si mersi ca m-ai adaugat la prieteni chiar te felicit pt. retete tale!

rivka 1

28.02.2010, 15:04

mami de sara multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si ciocolata