Negresa

de Alina26 in Prajituri, 18 Dec 2014 | 7927 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g margarina pentru prajituri
  • 500 gr zahar
  • 5 lg cacao
  • 1 cana cu lapte(250-300ml)
  • 250 gr faina 000
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • coaja de lămâie
  • sare
  • 100ml smântână pt frisca (optional)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se pune la foc mic laptele cu margarina si zaharul pana se topeste. Se pune si cacaua si amestecand ca sa nu se facă cocoloașe. Se da la racit. Intr-un bol batem albusurile cu putina sare, apoi adaugam 5 linguri de zahar, esenta de rom si coaja de lămâie rasa. Batem pana devine o spumă ferma si lucioasa.Adaugam si galbenusurile.

Apoi se amesteca albusul cu crema care sa racit.Agaugam faina si praful de copt in ploaie si amestecam usor cu o spatula. Punem compoziția intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, dam la cuptorul încins, 40 de minute la 180 ° grade. Facem proba cu scobitoarea, lasam sa se raceasca o taiem patratele potrivite . Noi am servit-o cu frisca si ciocolata rasa. Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se poate face si o glazura, pe care o punem pe deasupra prajiturii, cand inca mai e puțin calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata