Negresa

de adry88 in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 3815 vizualizari

 

Multumesc Rocsy pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 350 g faina
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocale
  • esenta de rom

Glazura

  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul si mixam pana devine ca o crema.

Adaugam laptele,faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca macinata,coaja de portocale,esenta si amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana se incorporeaza totul.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul incalzit cca 35 min pana trece testul cu scobitoarea.

O lasam sa se raceasca in tava.

Glazura-intr-un ibric adaugam toate ingredientele si punem pe foc mic pana se ingroasa ca un sirop si se topeste margarina.

Turnam siropul peste negresa taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura de post cu gem de afine si nuci