Imi place lintea, imi place muschiuletul de porc...Am zis sa aduc ceva nou la aceste ingrediente. Cel mai nou pentru mine a fost aroma chimenului in mancare...Inspirata din bucataria turceasca aceasta aroma m-a cucerit pe deplin. Chiar daca turcii nu consuma carne de porc m-am gandit ca se potriveste foarte bine aceasta aroma cu carnea frageda a muschiuletului. Merita sa incercati macar o data aroma chimenului prajit si macinat in mojar, sa vi se umple narile de aroma mirodeniei :)
Pentru muschiulet: spalam muschiuletul, il zvantam de apa si-l asezam in tava mare a aragazului cu hartie de copt. Semintele de chimen le punem intr-o tigaie de fonta si le prajim 2-3 minute pana incepe sa-si schimbe gustul. Se pun semintele in mojar si se piseaza. Se adauga piperul, eu am avut mai multe "nuante" de piper, pe care le pisam impreuna cu chimenul. Se asezoneaza muschiuletul cu sare, se stropeste cu ulei de masline si se maseaza putin. Se condimenteaza din abundenta cu amestecul de chimen si piper si se freaca putin muschiuletul pentru a se lipi mirodeniile de el si a intra aroma in carne. Se lasa sa se odihneasca 10 minute la temperatura camerei. Se inveleste muschiuletul in hartie de copt si se da tava la cuptorul incins la 200 grade pentru 30 minute. Se desface hartia si se mai lasa la cuptor la 180 grade pentru 15 minute. Se lasa sa se odihneasca si apoi se portioneaza.
Este foarte fraged si suculent...
Pentru piure: spalam lintea in mai multe ape, adaugam apa cat sa o cuprinda si o lasam la inmuiat 20-30 minute. Scurgem de apa, completam cu apa proaspata si punem lintea la fiert. Cand este aproape fiarta adaugam in oala si cartofii curatati de coaja si taiati in sferturi. Se lasa sa fiarba pana sunt fierti cartofii si lintea. Se scurge de apa in care au fiert si se pasireaza cu robotul vertical. Se adauga sare dupa gust, 1 lingurita din amestecul de chimen si piper, unt si se amesteca ingredientele. Se pasireaza pana veti obtine un piure fin si cremos.
Se serveste piureul cu felii de muschiulet.
Sa va fie de folos!!!
1
chimenul prajit nu este la fel ca si cel crud...isi schimba gustul si se aseamana cu nuca