Daca vreti sa va intoarceti cu gandul la mancarea copilariei...sa o faceti neaparat! Este atat de gustoasa incat n-am cuvinte sa o descriu....eu o prepar rar din pacate, poate o data, sau de doua ori pe an, este foarte consistenta, hranitoare, destul de calorica, insa merita un loc pe podiumul mancarurilor preferate.
Cartofii se spala, se curata si se feliaza, apoi se prajesc pe rand, in ulei, deasupra pe aragaz cam la jumatate, acest lucru ia ceva timp , este bine sa ii aveti gata curatati, sa aveti si un platou pregatit sa ii scoateti, eu primul rand l-am pus direct in tava.
Carnea se toaca impreuna cu ceapa, apoi se caleste in 3 linguri de ulei intr-o cratita pana se albeste, apoi se adauga apa si se lasa sa fiarba, cand este aproape gata, se pune sucul de rosii, sarea, piperul, busuiocul, usturoiul, boiaua si se potriveste gustul, sa va placa, este foarte important.
Se asaza in tava un rand de cartofi, un rand de sos cu carne, deasupra se pune smantana, se intinde cat de cat cu o lingura, apoi, din nou, un rand de cartofi, unul de sos cu carne si deasupra smantana, apoi, inca un rand de cartofi, sosul( rece) ramas amestecat cu faina si cu ouale batute si cu restul de smantana.
Tava se tine putin deasupra cat sa clocoteasca, apoi se transfera la cuptor, timp de 45 de minute sau pana este gata. In ultimile 5 minute, se scoate tava putin, se pun feliile de cascaval si se mai lasa la cuptor pana se rumeneste frumos deasupra.
O mare, mare bunatate!
Mancati musacaua cu smantana deasupra cu hrean si cu muraturi...yumyyyyyyyyyyyy!