Mucenici

de Brindusa in Prajituri, 7 Mar 2010 | 15034 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente
  • 1 kg faina pentru cozonac
  • 40 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte
  • 150 g zahar
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • arome (ce iti place)
Pentru sirop
  • 300 ml apa
  • 300 ml zahar
  • arome
Miere, nuca macinata    
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Din cantitatea asta de faina ies  muuuulti mucenici.

Se face mai intai maiaua din drojdie + 1 lingurita zaha+ 50 ml lapte caldut (ai grija sa nu fie fierbinte, caci se opareste drojdia si nu mai creste).

Se lasa 15 minute.

In laptele caldut topeste zaharul si sarea. Cerne faina (asta se face nu numai pentru a elimina toate impuritatile din faina, ci si pentru a o aera, ca sa iasa coca mai pufoasa).

Amesteca faina cu maiaua si laptele caldut. Poti face manual, intr-un robot cu cuva mare, sau in masina de paine. Dupa ce s-au omogenizat, adauga ouale si aromele.

De aici incolo eu am framantat cu mana.

Se adauga cate 1 lingura de ulei si se farmanta pana intra tot in coca. Se continua pana ce tot uleiul a fost folosit. Framantatul a durat cam 40 minute.

Mai ceva ca atunci cand tragi la fiare, credeti-ma. Tot respectul pentru cele care fac cozonaci de Paste si de Craciun!

Am facut o bila din aluat si l-am pus intr-un castron mare. Am lasat la crescut pana ce coca si-a dublat volumul.

Am uns usor masa cu ulei si am luat coca cat o minge de ping- pong.Din ea am intins un tub lung cam de 30 cm din care am facut 8 -uri. Le-am pus in tava cu hartie pergament si am copt in cuptorul preincalzit, la 200 C pentru 30 min. In timp ce se coceau am facut siropul. Am fiert zaharul cu apa 5 minute, apoi am adaugat aromele (esenta de vanilie si putin rom).

Dupa ce am scos mucenicii din cuptor, cat erau inca calzi, i-am bagat in sirop cate1 minut pe fiecare parte. I-am uns cu miere si am presarat nuca toacata. Si i-am mancat cu multa pofta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rodie 1

07.10.2010, 23:55

ce gustos arata!! cred ca ma pun sa-mi fac si eu. multumesc de reteta Brindusa.

Pushaa 1

08.03.2014, 12:25

tare buni sunt!

Lia_ 1

08.03.2014, 14:40

nu m-am incumetat sa fac niciodata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti