- se lasa foile sa se dezghete la temp camerei
- merele rase se pun pe foc mic cu zaharul cca 10 min pana nu mai au zeama si se amesteca cu 1 lingura margarina si scortisoara si se lasa la racit
- se pregatesc foile lipindu-se cate 3 unse cu ulei intre ele apoi se imparte compozitia de mere in atatea parti cate grupuri de foi avem si se aseaza compozitia pe o latura mica a fioii si se ruleaza iar ruloul se aseaza intr-o tava rotunda (de tarta am pus eu) tapetata bine cu margarina
- se procedeaza la fel cu toate foile si se aseaza in tava rotunda si se ung pe deasupra cu putin ulei
- se dau la cuptor pt 40 min la foc potrivit (180C) iar cand s-au rumenit, se scot, se lasa putin sa se mai raceasca apoi se toarna siropul caldut si se acopera cu un prosop
- se feliaza dupa preferinta si se serveste
Pofta buna!
1
se poate umple si cu varza, ciuperci, spanac sau orice umplutura va place
2
sunt gustoase si usor de facut