Momentul dulce al Seminarului Lalla Cooking- aprilie 2009, a fost acest desert imbietor.
Se topeste ciocolata neagra si separat cea alba. Se incorporeaza cate doua galbenusuri in fiecare tip de ciocolata. Se adauga albusurile batute spuma, cate doua albusuri in fiecare vas cu ciocolata, se amesteca lejer si se lasa la rece.
Cosuletele din piscot se fac simplu, amestecand cu mixerul ingredientele. Ar fi perfecta o forma tapetata cu hartie de pergament, sub forma de cosulet. Aluatul se imparte in forme si se coace pana se rumeneste putin. Se scoate din forme si se lasa la racit.
Intre timp se prepara si sosul englez, amestecand la bain-marie galbenusul de ou cu smantana lichida. Dupa ce se ingroasa se ia de pe foc, se adauga esentele si se lasa la frigider.
Pe un platou se toarna sosul englez, se adauga o cupa mare de mousse din ciocolata alba, in cosuletul de piscot se pune moussul de ciocolata neagra.
Se orneaza cu ciocolata topita, ciresele confiate si frunzulita de menta.