Minichec cu nuca

de georgiana24 in Prajituri, 9 Feb 2013 | 4133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 1 cana zahar
  • 1 cana faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • esenta de vanilie
  • 70 ml zeama de lamaie (il face mai fraged si nu se simte gustul decat aroma)
  • 1 lingura cacao
  • 5 linguri ulei
  • 50 gr unt
  • 1 cana nuca macinata (nu foarte marunta)
Portii: 36
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minichec cu nuca:

Separam oualele, galbenusurile le amestecam cu uleiul (ca la maioneza) si zeama de lamaie

Albusurile le batem spuma impreuna cu zaharul dupa care adaugam compozitia de galbenusuri cate un pic amestecand continuu

Adaugam faina in ploaie cu praful de copt, esenta de vanilie si nuca macinata

Din compozitie luam 2 linguri si amestecam cu cacao

Pornim cuptorul si incepem sa pregatim formele

Ungem cu unt formele si adaugam compozitie alba si un pic din cea cu cacao

Formele nu se umple pline cu compozie pt ca va creste la coacere

Se baga la cuptor si se coc 10-15 min la foc potrivit

Daca ti-a placut reteta noastra "Minichec cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

09.02.2013, 21:09

mamaieelena 1

09.02.2013, 21:34

georgiana24 1

13.02.2013, 14:16

desigur bunica dar numai din poza ca in realitate nu mai am nimica sau mancat toate .va multumesc ca va plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]