Desert chec cu nuci

de Ancutsa in Prajituri, 7 Sep 2020 | 3063 vizualizari

 

Mi-era dor de un chec simplu, cu nuci, pufos, pe care să-l tai în felii, așa cald cum e, și-apoi să-și întindă fiecare câte un strat din gemul preferat, îmmm!

 

INGREDIENTE

  • 5 ouă mari,
  • Un praf de sare,
  • 5 ml îndulcitor,
  • 120 ml ulei,
  • 3 linguri făină,
  • 5 linguri nuci rumenite și măcinate,
  • 1 linguriță praf de copt 
  • Opțional: gem de casă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec cu nuci:

 

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul. Când spuma capătă consistență, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, amestecând bine.

Se adaugă după aceea praful de copt, nucile și făina, amestecând acum ușor, cu o spatulă, pentru a păstra compoziția aerată.

Se toarnă aluatul într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, aprox 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii, apoi se lasă la răcit (dacă aveți răbdare).

Se servește cu gem de casă.

 

Porții: 4 (12 felii)

 

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/09/chec-cu-nuci.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec cu nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

ieri la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

ieri la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]