Compozitie pt 35 de mini tarte
ALUAT:
Se framanta toate la un loc pana devine ca plastilina apoi se baga minim 30 min la frigider.
CREMA:
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare,se adauga 100g de zahar,galbenusurile se freaca cu restul de zahar apoi se adauga faina sau amidonul si laptele amestecand sa nu se formeze cocoloase.
Se pune pe foc amestecand cu telul pana se ingroasa.
Dupa ce s-a facut ca o budinca se da de pe foc si se pune untul,albusurile spuma,vanliile sau esenta de vanilie si se amesteca.
Se ung formele cu putin unt si faina.
Intindem o foaie de cca 3 mm grosime si taiem cercuri cat formele de tarte.
Asezam aluatul in forme si intepam cu furculita ,le dam la cuptor la 180 grade pt 10-15 min pana se rumenesc.
Lasam sa se raceasca , le umplem cu crema si ornam cu fructe.