Mini tarte cu ciocolata

de Lau in Dulciuri, 12 Ian 2017 | 2540 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 120 g untura
  • 1 ou
  • 100 g zahar
  • coaja de lamaie
  • zeama de lamaie
  • 1/2 praf de copt
  • Crema
  • 200 ml frisca lichida
  • 100 ml smantana
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • esenta de rom
  • 100 g zahar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu ciocolata:

Intr-un bol mai mare, adaugam faina cernuta, facem o adauncitura, adaugam untura rece taiata bucati, oul batut cu zaharul si un praf de sare, coaja de lamaie, praful de copt dizolvat in zeama de lamaie si amestecam adunand de pe margine faina.

Framantam un aluat omogen pe care il vom inveli in folie alimentara si dam la rece 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata decupam cercuri mai mari decat formele si asezam in forme unse cu unt, taiem surplusul, intepam cu furculita. Adaugam un cerc din foaie de copt si deasupra adaugam orez sau fasole.

Dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste frumos.

Crema-punem frisca cu ciocolata rupta bucatele pe foc mic, pana ce se topeste amestecand continuu. Lasam sa se raceasca, dupa care o mixam pana isi dubleaza volumul.

Smantana o mixam impreuna cu zaharul pana ce devine ferma, adaugam crema de ciocolata, esenta si amestecam pana ce se omogenizeaza.

Umplem tartele cu crema si dam la frigider cca. 1 ora dupa care decoram dupa plac.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie, ciocolata si jeleu de visine