'Mingiute' de carne cu sos marocan

de CaroleCuisine in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2012 | 3816 vizualizari

 

O mancarica foarte buna si foarte usor de facut.Noi am servit-o cu piure'special'.Zic special pentru ca am tot mancat la un anumit restaurant acest piure si am incercat sa-l reproduc si....................mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

PENTRU SOS
  • 500 g carne tocata
  • 1 leg de patrunjel
  • 5 rosii
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de paprika
  • 2 linguri de chimion
  • 3-5 oua
  • sare,piper    
PENTRU PIURE : 
  • 5 cartofi
  • 75 g de unt
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 'Mingiute' de carne cu sos marocan:

SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim.

Le scoatem,pastram uleiul si in el calim ceapa si usturoiul.Dupa ce se caleste ceapa,adaugam rosiile,paprika si chimionul. Le lasam pe foc 5 -7 minute amestecand usor. Peste acest sos spargem cele 3 oua si le lasam pe foc timp de 5 minute.Acoperim cu capacul. Presaram patrunjel si servim. 

 Piure: Bagam cartofii in cuptor pentru 50/60 minute la 250 grade

Intre timp topim untul si il amestecam cu smantana,saram si piperam.
Decojim cartofii,si ii pisam cu o furculita sau cu aparatul pentru pisat,dupa care turnam peste smantana amestecata cu untul.
Amestecam incet cu o lingura si servim
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "'Mingiute' de carne cu sos marocan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 00:54

Sufetista,te astept! iti pun doua portii

nina46 1

15.01.2012, 08:10

mi se pare o aiureala piureul, iar sosul are atata papricaplus oua , ca face ficatul nostru praf !

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 17:35

Draga Nina,nu esti obligata in nici un fel sa gatesti aceasta reteta...pe noi 'ne tine ficatul' si mancam in felul acesta.iti recomand sa mananci doar salata cu paine,poate ca iti face bine..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cartofi noi cu carnaciori la cuptor