Cotlet de porc, umplut

de gaby_duceag in Mancaruri cu carne, 3 Ian 2011 | 20192 vizualizari

 

O reteta by Laura Laurentiu. Eu am facut cantitate dubla.

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati mari cotlet de porc (aprox. 3 kg)
  • amestec pentru carnat, aprox 800-900 gr.(carne de porc, carne de vita, tocate, in care am pus usturoi, sare, piper, putina apa)
  • 3-4 teline, micute (doar radacina)
  • doua mere
  • 3 cepe
  • 3 morcovi mari
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper
  • boia de ardei iute
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de porc, umplut:

Bucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor.

Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine aceste buzunare . Eu m-am folosit de o lingura lunga de lemn cu coada usor rutunjita.

Trebuie sa presati bine compozitia, sa nu se desfaca la taierea cotletului dupa preparare.

Un morcov se feliaza in felii lungi si subtiri. Se fac orificii in cotlet , cu un cutit subtire si se introduce morcovul.

Legumele si marul se curata si se taie in bucati mari.

Intr-un vas termorezistent le asezam toate si desupra asezam bucatile de cotlet condimentate cu sare, piper si boia.

Adaugam vinul si apa cat sa ajunga pana la jumatatea tavii.

Acoperim cu folie de aluminiu si bagam la cuptorul preincalzit la 200 grade.

Lasam o ora, ferim cu grija folia, invartim cotletul pe cealalta parte , acoperim din nou cu folia si mai dam pt o ora la cuptor.

Scoatem folia si mai lasam pe fiecare parte pana se rumeneste frumos.

E un deliciu, carnea se prepara in aburul legumelor, nu este pic de grasime.

Se scoate cotletul, se pastreaza la cald iar tot ce ramane in tava se paseaza cu blenderul obtinand un sos DELICIOS!

Se serveste dupa preferinte alaturi de: piure, orez, fasole verde, mazare, sau se taie rece pe un platou cu aperitive.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de porc, umplut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la cuptor cu legume si masline verzi