Minciunele

de Lau in Dulciuri, 15 Iul 2013 | 14225 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml smantana
  • 50 g unt
  • esenta de rom
  • 1 praf de sare
  • 100 g zahar
  • 1 plic de drojdie
  • faina
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele:

Intr-un vas frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si oul, drojdia dizolvata in putina apa calduta. Adaugam si restul de ingrediente, faina cat sa rezulte un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul si il lasam cca 20-30 minute.

Impartim aluatul in 2 dupa care intindem cate o foaie subtire pe masa tapetata cu faina. Taiem fasii de cca 4 cm si in romburi de cca 8 cm. In fiecare romb facem o taietura in mijloc, trecem unul din capete prin taietura.

Dupa ce am terminat de pregatit tot, le prajim in baie de ulei incalzit. Le scoatem pe un servetel absorbant, dupa care le pudram cu zahar pudra

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minciunele, Scovergi sau Csoroge