Mincare de urzici

de Bunica in Aperitive / Garnituri, 22 Mar 2010 | 14881 vizualizari

 

Gata, a venit primavara. Va sfatuiesc sa nu ratati urzicile ...

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg urzici
  • 2 oua
  • o ceapa tocata marunt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita de faina
  • 2 fire de usturoi verde
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mincare de urzici:

Se curata urzicile, obligatoriu cu manusi de menaj. Se fierb urzicile cam 90 de minute, apoi se separa de zeama (care este excelenta pentru o limpezire a parului) si se baga in blender. Se caleste ceapa taiata marunt, cind devine sticloasa se pun  urzicile si se adauga un polonic de zeama din fiertura urzicilor. Se lasa la foc mediu, se adauga o lingurita de faina, se amesteca, iar cind urzicile sint scazute bine se pun doua oua si se amesteca bine. 

Se adauga sare, piper si usturoiul verde tocat marunt, dar se poate si fara. Dupa preferinta.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Faina poate sa lipseasca, se adauga pentru a deveni mai cremoase

Daca ti-a placut reteta noastra "Mincare de urzici" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (18)

Bunica 1

31.03.2010, 21:09

S-a intrat in saptamana patimilor, cand Hrjstos a fost batut cu urzici.

RuxyRux 1

11.11.2010, 20:46

Vai cat imi plac, ce frumusete...si ce mult mai este pana la primavara!

Lau 1

27.03.2011, 17:18

bunnn

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]