Miel in stil persan

de mihaelar63 in Oaie, 27 Apr 2020 | 5582 vizualizari

 

 Aceasta reteta de miel este preluata de la Chef Ariana Bundy. Emisiunile culinare ,,Gastronomie iraniana cu Ariana "' sunt fascinante. Am admirat delicatete si pricepera renumitei realizatoare cat si preparatele cu aroma orientala. Pentru ca nu am avut vas tajine, am folosit vasul roman.

 

INGREDIENTE

  • 2.5 Kg miel- picior, gat, coastita
  • 100 ml ulei masline
  • 10 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 2 lamai uscate
  • 2 linguri pasta rosii
  • 1 lingurita pudra de curcuma
  • 1 lingura menta uscat
  • 1 lingurita boia dulce ardei
  • 1 lingurita piper cu lamaiie
  • patrunjel verde tocat [reteta prevedea coriandru verde ]
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel in stil persan:

  1.  Bucatile de miel se curata si se spala foarte bine.
  2. Din pasta de rosii, uleiul de masline, curcuma, sare, boia, piper si menta se prepara o pasta.
  3. Cu pasta condimentata se unge carnea de miel si se lasa la marinare uscata cateva ore.
  4. Asezati carnea marinata in vasul roman [ care a fost tinut in apa, ca sa nu se crape la cuptor] .
  5. Printre carne, distribuiti felii de ceapa, catei de usturoi si lamaia uscat, taiata.
  6. Puneti o cana de apa si capacul peste vasul roman.
  7. Se da vasul la cuptor timp de 3 ore la 180 grade C.
  8. In ultima jumatate de ora se scoate capacul si se lasa friptura sa se rumeneasca.

TIPS-URI

1

Lamaia uscata are o aroma incredibila si fina. O puteti obtine lasand lamai la uscat si deshidratate la cuptor la temperatura mica si constanta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel in stil persan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]