Midii / Scoici cu rosii si chorizo

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Dec 2016 | 4567 vizualizari

 

Midia este prima formă de conchilicultură organizată atestată în Europa, în Franța în anul 1235. 
Mitilicultura s-a răspândit cu timpul, la început pe litoralul Atlanticului cu midia comună, apoi coasta Atlanticului din Peninsula Iberică și Marea Mediterană cu midia de Mediterană, care se cultivă și la Marea Neagră.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/midiiscoici-cu-rosii-si-chorizo.html

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii BIO
  • 1/2 carnat chorizo (iute sau dulce dupa gust)
  • 2 cepe esalota
  • 25 cl de bere blonda
  • 2 rosii
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii / Scoici cu rosii si chorizo:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete.

Curatati de piele carnatul chorizo si taiati-l in rondele.

Intr-o cratita, se caleste ceapa cu cimbrul, dafinul si usturoiul intr-un pic de ulei de masline.

Adaugati rosiile, ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Puneti sare si piper.

Varsati berea si adaugati rondelele de chorizo.

Cand da sa fiarba, puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid. Amestecati si serviti-le imediat cu sos si cartofi prajiti.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii / Scoici cu rosii si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu sos de legume