Merluciu marinat la cuptor

de iry-gabriela in Peste, 18 Feb 2012 | 14035 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti merluciu,
  • 3 morcovi,
  • 2 cepe rosii,
  • 5 linguri de otet,
  • 2 linguri de bulion,
  • 3 linguri de ulei, 
  • 500ml apa,
  • sare ,
  • piper si malai.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu marinat la cuptor:

curatam pestele,il spalam si il taiem bucati.   

ceapa o curatam si o spalam ,apoi o taiem fidelute.  

morcovul il spalam si apoi il taiem rondele.    

pregatim un vas termorezistent in care adaugam 3 linguri de ulei ,asezam un strat de ceape ,unul de morcov si apoi unul de peste,apoi adaugam sare si piper asezand asa,pana terminam toate ingrendientele,dupa care adaugam un pahar de apa si punem o folie de aluminiu deasupra pentru a fierbe inabusit toate. 

se baga la cuptor si se lasa sa fiarba cam o ora, apoi se da folia de aluminiu deoparte si se adauga bulionul desfacut cu un pic din zeama formata din peste.   

se mai lasa la cuptor pana scade toata zeama.   

separat se trece la prepararea unei mamaligute din apa si sare si malai care o servim langa merluciul marinat.    

se poate servi si rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu marinat la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

iry-gabriela 1

19.02.2012, 19:15

va pup pe toate

catalina79 1

06.06.2013, 21:47

mi se pare interesanta reteta si chiar as incerca sa o fac dar am o nelamurire: cand se foloseste otetul?la inceput ,se pune la sfarsit cu bulionul.....
as dori un raspuns te rog.

iry-gabriela 1

07.06.2013, 15:25

catalina draga,otetul se pune odata cu pestele la cuptor pentru a fragezi si fierb mai repede oasele....iar bulionul mai la final,pentru ca se stie cadaca il punem in timpul prepararii riscam sa ramanem cu mancarea nefiarta.....

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Peste la cuptor cu sos tomat