Merluciu cu fructe de mare la cuptor

de xana in Peste, 1 Oct 2013 | 5526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 filete de merluciu
  • 2-3 calamari
  • cca 100 gr miez de scoici
  • cca 100 gr creveti cruzi(fara crusta)
  • 5-6 bucati de surimi
  • 1 ceapa medie
  • 3 catei de usturoi
  • boia de ardei
  • 2 linguri pasta de rosii
  • jumatate de ardel rosu
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu fructe de mare la cuptor:

Pestele se condimenteaza cu sare, piper si putin ulei de masline. Ceapa se taie felii subtiri, ardelul la fel, iar usturoiul marunt. Calamarii se taie si ei in fasii, iar surimi in cuburi.

Amestecam fructele de mare cu ceapa, usturoiul, ardelul, pasta de rosii, boiaua, sare, piper si 3-4 linguri ulei de masline. Pestele il punem deasupra celorlalte ingrediente.

Dam la cuptor cca 40 de minute, pana pestele se rumeneste putin.

Se serveste cu piure de cartofi.

TIPS-URI

1

Cat este in cuptor pestele se stropeste din cand in cand cu sosul format, pentru a nu se usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu fructe de mare la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]