Cod cu ghimbir și susan

de elucubratiiculinare in Peste, 26 Noi 2013 | 5939 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 file cod,
  • 4 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri susan
  • 2 linguri ghimbir proaspăt tocat
  • 1 linguriță miere
  • sare
  • piper
  • 500 g broccoli pentru garnitură
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cod cu ghimbir și susan:

Încingem cuptorul la 180 grade C.
Într-un castronel amestecăm 2 linguri ulei de măsline cu susanul, mierea și ghimbirul proaspăt decojit și dat pe răzătoarea cu găuri mici.
Condimentăm peștele cu sare și piper proaspăt măcinat.
În cazul în care folosiți cod congelat - nu este nevoie de decongelarea lui în prealabil- îl folosim așa congelat.
Tapetăm o tavă cu hârtie pergament.
Aranjăm fileurile de cod în tavă și le ungem cu amestecul de ghimbir cu susan.
Stropim cu restul de ulei de măsline - adică 2 linguri și dăm la cuptor pentru 25-30 minute.
Punem o cratiță cu apă rece pe foc.
Adăugăm 1 linguriță sare în apă.
Curățăm, spălăm și tăiem bucățele broccoli.
Când apa începe să clocotească, adăugăm broccoli, punem capac și stingem focul.
Lăsăm pentru aprox. 5 minute, îl strecurăm și îl stropim după preferință cu 1-2 linguri ulei de măsline sau unt.
Servim fierbinte fileurile de cod cu garnitură de broccoli pe care putem să mai presărăm puțin susan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cod cu ghimbir și susan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

Ciuperci umplute cu spanac și cremă de brânză - Rapide și delicioase

pe 07.11 la 12:06

Pui cu ciuperci și sos de smântână cu mărar - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 06.11 la 11:14

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]