Mazare cu ceafa de porc

de Caty in Mancaruri cu carne, 14 Iun 2022 | 7062 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g carne de porc
  • 450 g mazăre congelata
  • 1 morcov(150g)
  • 2 cepe(200g)
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura boia dulce de ardei
  • Sare
  • Piper negru măcinat
  • 1 legătură marar
  • Apa fierbinte
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu ceafa de porc:

Ceafa de porc se taie cuburi și se pune într-o cratiță in care am înfierbântat uleiul și se rumenește pe toate părțile.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt și morcovul tăiat felii mai grosuțe, și le călim 5 minute
Se adaugă 500 ml apa fierbinte, se pune capac și se ține până se înmoaie carnea.
Când carnea este aproape fiarta, punem mazărea, adăugăm apa fierbinte cat sa acopere mâncarea, boia de ardei și fierbem 20-30 minute la foc mic.
Adăugăm apoi pasta de tomate, faina dizolvata in 100 ml apa rece, sare după gust, piperul și lăsăm să mai fiarbă 10 minute amestecând din când în când.
La final adăugăm mărarul tocat mărunt și putina apa fierbinte,daca consistenta sosului, nu este cea dorita, mai dam un clocot și gata.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Chiar daca mazărea est congelata, necesita un timp mai scurt de fierbere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu ceafa de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]