Marmelada de piersici

de silvi0ara in Dulceata / Gem, 13 Sep 2010 | 8819 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg piersici
  • 1kg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de piersici:

Piersicile se spala bine si se oparesc in apa fierbinte ca sa poata fi mai usor de curatat pielita.Se curata dupa ce toate sunt oparite si se taie felii.Se pun feliile in vasul de dulceta alternand cu zaharul.Se lasa 2-3 ora sa isi lase zeama,apoi se pun la foc pe o plita groasa.Se lasa sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca,pana devine groasa.

Daca piersicile sunt prea tari se mixeaza cu ajutorul blenderului.Marmelada se cunoate cand este legata,daca se pune o lingura din ea pe o farfurioara si nu mai lasa sirop.Se ia de pe foc,se lasa sa se racoreasca,se pune in borcane care se introduc in cuptorul fierbinte,fara foc,pana prinde o crusta deasupra,apoi se lasa sa se raceasca si se pun in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]