Mancare de spanac

de alilianaa in Mancaruri de post, 21 Mar 2013 | 4782 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • spanac proaspat - 15 legaturi
  • 2 cepe
  • o jumatate de morcov
  • o jumatate de ardei capia rosu proaspat
  • sare, piper dupa gust
  • o jumatate de conserva de rosii decojite tocate cubulete
  • doi graunti de usturoi
  • 20 ml ulei
  • patrunjel verde
  • 200 ml apa
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Spanacul l-am curatat, spalat bine si pus la scurs. Intr-o cratita am pus apa la fiert. Cand aceasta a clocotit am pus spanacul. L-am lasat pret de 5 minute. L-am scos intr-o strecuratoare, l-am pus sub jet de apa rece si asezat la scurs. 

Morcovul, ceapa, ardeiul, usturoiul le-am curatat, spalat,  tocat. 

Intr-o tigaie am pus ulei pe care l-am pus la incins. Cand acesta a fost fierbinte am adaugat ceapa, ardeiul, morcovul. Intre timp am scurs bine spanacul si l-am tocat marunt. Cand legumele s-au pregatit pe jumatate in tigaie am adaugat spanacul. Am pus sare, piper dupa gust. Am adaugat apa - 200 ml. Cand mancarea a scazut bine am adaugat rosiile cubulete si usturoiul. Le-am mai lasat pret de 5-7 minute sa se omogenizeze bine. Am  presarat patrunjel verde tocat marunt. 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de spanac scazut cu usturoi, de post