Mancare de castraveti acri si carne de porc

de Panacris in Porc, 20 Mar 2011 | 8026 vizualizari

 

Mai aveam cativa castraveti acri si am incropit o mancarica buna!!!

 

INGREDIENTE

  • carne de porc pentru gulas 750 gr.
  • castraveti acri 10 bucati
  • ciuperci 5oo gr.
  • ceapa 1 bucata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • boia de ardei dulce
  • marar verde o legatura sau uscat 2 lingurite
  • faina 50 gr
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de castraveti acri si carne de porc:

Se curata ceapa si se taie rondele, se pune la calit in apa cu ulei. Carnea se portioneaza, cam cat sa iei o imbucatura, si se pune peste ceapa. Se asezoneaza cu sare, piper si boia de ardei dulce. Se mai adauga apa cat sa acopere totul si se lasa la fiert cca. 30 minute. Intre timp castravetii se taie marunt si se dau intr/un clocot. Ciupercile daca sunt proaspete se curata si se dau intr/un clocot. Se strecoara castravetii si ciupercule si se pun in amestecul de carne. Se mai lasa sa fiarba impreuna cca. 10 minute. La final se desface faina cu un pic de apa rece sau lapte si se toarna peste mancarica.

Se mai da un clocot si e gata. Se serveste cu cartofi piure, orez, paste sau simplu cu paine.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

se poate folosi si ceapa rosie!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de castraveti acri si carne de porc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

ieri la 10:32

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

pe 20.05 la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ceafa la cuptor cu cartofi mari si sote de ciuperci