Mamaliga cu ceapa la cuptor

de danakarin in Mancaruri de post, 22 Feb 2013 | 8884 vizualizari

 

Bunicului meu ii placea mamaliga in acest fel pregatita, iar eu nu am mai mancat din copilarie, deci de o buna bucata de vreme. Intr-o seara m-a prins cheful, si pentru ca se potirveste si la postul care, pentru mine, a si inceput de saptamana trecuta, am pregatit-o.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de faina de malai
  • 4 cepe mari
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare
  • boia de ardei de calitate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu ceapa la cuptor:

Am pregatit o mamaliga nu prea moale preasarand in apa sarata ce clocotea 300 de grame de malai, si mestecand continuu 20 de minute. Am lasat mamaliga sa se raceasca un pic, timp in care am curatat cepele, le-am taiat felii si le-am calit cu grija sa capete o culoare aurie fara sa se arda, in 3 linguri de ulei. la sfarsit anm sarat un pic si am amestecat boiaua. Am uns cu un pic de ulei o forma de sticla Pyrex, am pus un strat de mamaliga, apoi ceapa, si iar mamaliga si ceapa, ultimul strat fiind de mamaliga.

Am uns suprafata cu un pic din uleiul cu boia in care am prajit ceapa. Daca vreti puteti sa faceti doua mici adancituri sa sa sa spargeti doua oua la suprafata mamaligii. eu nu am facut. Am lasat la cuptor aproape o ora, pana a facut o crusta frumoasa , am scos-o si am portionat-o dupa ce s-a racit nitel. Mie mi-a placut cel mai mult a doua zi, rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu ceapa la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

la 19:27

Crostini cu ciuperci - Gustarea crocantă plină de savoare

ieri la 08:45

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

pe 16.06 la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale manastiresti