Mamaliga

de MotanLaOale in Aperitive / Garnituri, 23 Oct 2014 | 6048 vizualizari

 

Preparat de baza al bucatariei noastre. Eu fac trei feluri de mamaliga (de fapt patru dar unul este pentru pescuit si nu intereseaza pe multa lume). Cat de buna este nu va zic ca stiti singuri!

 

INGREDIENTE

  • NORMALA
  • 1 cana malai
  • 3 cani apa
  • 2 lingurite sare
  • 50g unt
  • TARE
  • 1 cana malai
  • 2,5 cani apa
  • 1,5 lingurite sare
  • 50g unt
  • MOALE
  • 1 cana malai
  • 3,5 cani apa
  • 2,5 lingurite sare
  • 50g unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga:

Mamaliga se face in ceaun sau intr-o cratita cu fund gros, dublu.

Se face cantitatea si consistenta dorita pastrand proportiile.

Sfat: incepeti cu masurarea apei.

Se pune apa cu sarea la fiert in ceaun.

Se presara deasupra 1 lingura de malai si se lasa la fiert.

Cand fierbe se micsoreaza focul, se pune malaiul in ploaie si se amesteca bine cu telul sa nu faca cocoloase.

Se fierbe 15-20 minute amestecand cu telul si cand se ingroasa cu o lingura de lemn mai mare.

Cand este aproape gata se pune untul, se amesteca bine inca 2-3 minute pe foc si este gata.

Se rastoarna pe un tocator de lemn sau intr-un castron cea moale.

Se mananca cu aproape orice fiind un inlocuitor al painii.

Pofta Buna!

 

 

TIPS-URI

1

Nu stiu la ce foloseste punerea lingurii de malai la inceput dar asa face toata lumea...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

deyutzky 1

23.10.2014, 18:09

si eu la inceput puneam unt...dar acum, nu mai fac eu mamaliga ))am predat stafeta prietenului...el e specialist in mamaliga;!)

MotanLaOale 1

23.10.2014, 21:08

Multumesc

DIANA B 1

25.10.2014, 18:05

Grozava postarea , eu adaug untul sau uleiul de la inceput si o fierb pana spre juma' de ora

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taci si inghite