Maioneza de post

de Ina in Clasice, 13 Iul 2011 | 49464 vizualizari

 

By Laura Sava, careia-i multumesc pentru reteta care m-a scos din incurcatura in postul Pastelui >:D< : http://savalaura.blogspot.com/2010/03/maioneza-de-post.html

 

INGREDIENTE

  • - 2-3 cartofi  fierti 
  • - 1-2 linguri zeama de lamaie ( eu am pus concentrat tip  Helas )
  • - 2 linguri mustar
  • - 1 lingura de apa rece
  • - 1 ceasca de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maioneza de post:

Curatam cartofii de coaja si ii punem la fiert in apa cu sare.

Cand furculita intra usor in ei, oprim focul si-i lasam sa se raceasca.  Ii pasam, apoi ii mixam impreuna cu mustarul, zeama de lamaie si uleiul turnat cate putin, ca la maioneza obisnuita .  Din cand in cand adaugam si cate putina apa rece, mixand continuu. 

Obtinem o maioneza ferma si gustoasa, numai buna de folosit la preparatele pe baza de maioneza, in zilele de post  si nu numai. 

 

TIPS-URI

1

Este o maioneza usoara, deloc gretoasa ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Maioneza de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

17.07.2011, 21:09

buna de tot

DIANA B 1

28.11.2011, 09:43

Chiar cautam o asa reteta , sa nu mai iau din comertul socialist ...
Ti-ai schimbat avatarul , da' ..bicicleta" un'e-i ?

Ina 1

28.11.2011, 11:16

Mi-o uitasem la hotel La intalnirea cu fetele am mers cu metroul

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Maioneza de post