Macrou in sos de rosii la cuptor

de epurasha2bb in Peste, 19 Ian 2011 | 21283 vizualizari

 

o mancare sanatoasa

 

INGREDIENTE

  • Macrou congelat 3 bucati
  • 1 morcovas
  • 4 rosioare congelate
  • ulei de masline aromat cu salvie si trufe
  • zeama de lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1/2 ardei capia rosu
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou in sos de rosii la cuptor:

Pentru reteta mea de azi am folosit 3 pesti potriviti, congelati, pe care intai i-am decongelat la temperatura camerei, apoi i-am curatat de intestine si am indepartat capetele. Am uns o tava cu ulei si am asezat pestii taiati bucati, cam o treime din peste bucata. Apoi am rasnit sare si piper cu lamaie de la Kotanyi, am pus vreo 2-3 linguri de ulei de masline cu aroma de salvie si am stors si un pic de zeama direct din lamaie. Am bagat la cuptor la foc mic tava si am lasat pana ce a fost aproape gata pestele.

Nu trebuie intors si nu umblam la el. L-am asezat pe tava cu partea cu piele in jos desigur.

Cat pestele se face in cuptor noi pregatim un mic sos de rosii. Eu am avut niste rosii congelate intregi la punga si le-am scos pielitele si le-am tocat marunt, am tocat si o ceapa,  un morcovas si jumatate de ardei capia rosu si le-am calit impreuna putin dupa care am adaugat rosiile tocate asa congelate. Ele au lasat si apa din ele si sucul si au format un sos gustos. Nu a mai fost nevoie sa adaug decat putina sare si piper. Apoi acest sos care iese de un rosu spre portocaliu la culoare se toarna peste pestele din tava dupa care se mai lasa iar la foc mediu cam 10 minute sau mai mult un pic, important e sa scada sosul si sa se imbibe in peste.

Gustul e minunat, culoarea si mai minunata! va garantez ca va va placea si nu e greu de facut!:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou in sos de rosii la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

ieri la 17:57

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou la cuptor