Lipii

de alinutza1983 in Piine, 8 Aug 2011 | 8575 vizualizari

 

O reteta de lipii a la Sarah

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba
  • 300 ml iaurt
  • 10 g drojdie instant
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri susan
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii:

Pentru a prepara aceasta reteta de lipii vom parcurge urmatoarele etape:

1. Intr-un bol incapator punem faina ( preferabil cernuta ) si sarea, apoi in mijlocul acesteia facem o gropita in care turnam iaurtul si drojdia instant! Tot acest mix se va framanta bine de tot ( un timp destul de mare cum ne indica Sarah- cca 15 min)- pana cand obtinem o bila de aluat nelipicioasa!

2. Lasam aluatul la dospit- intr-un loc cald cam o ora, acoperindu-l cu un prosop curat; cand aluatul si-a dublat volumul il vom imparti in 5 parti egale si, pe o suprafata usor infainata vom intinde cu sucitorul bilele de aluat sub forma unei clatite!

3. Dupa preferinta presaram pe lipii seminte de susan si in, dar le putem lasa si asa simple! Se apasa bine semintele, ca sa se lipeasca de aluat!

 4. Mai lasam la crescut cca 10 min lipiile, apoi intr- tigaie bine incinsa ( care nu trebuie unsa cu nimic) punem la copt foile de lipie, rand pe rand, intorcandu-le pe ambele parti!

5. Se pastreaza invelite intr-un prosop curat de bucatarie! Se pastreaza foarte bine 2-3 zile - TESTAT! ( la tura nr. 2 de facut lipii, petru ca primele s-au terminat imediat) !

O reteta testata de 2 ori. Aceste lipii sunt delicioase unse cu ceva unt sau stropite doar cu ulei de masline ( eu asa am mancat-o pe prima :) )

 

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate Sarah a facut cca 10 lipii micute, insa eu am preferat sa fie ceva mai mari, asa ca mi-au iesit numai 5 :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipie cu ulei de masline si rozmarin