Lipie libaneza

de MIUTA in Piine, 12 Ian 2011 | 49142 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 g faina
  • 50 ml ulei 
  • un varf de cutit sare
  • o lingurita mica de zahar
  • 10 g drojdie proaspata
  • cca 180 ml apa calduta
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipie libaneza:

Faina,sarea si zaharul se pun intr-un vas.Se adauga drojdia dizolvata in apa calduta si se framanta.Nu se pune toata apa de la inceput.Se framanta un aluat mai tare.Se adauga uleiul si se framanta din nou.Se lasa 5 minute sa se odihneasca.Se imparte in 5 bucati.Eu le-am cantarit si fiecare bucata trebuia sa aiba 110g.Se intinde pe masa presarata ca faina la fel ca foaia de fidea(foi subtiri) si se coace fara ulei.In timp ce se coace o sa faca niste umflaturi care trebuie intepate cu furculita.Cand se iau din tigaie se acopera cu un prosop curat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipie libaneza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lipii cu branza si cartofi pe tigaie