Lasagna cu carne de pui

de mirela0911 in Lasagna, 14 Feb 2012 | 5928 vizualizari

 

In sfarsit am facut si eu lasagna dupa ce am tot vazut pe site, retete una si una. Pot sa zic ca imi place tare mult asa ca sigur o sa mai fac.

 

INGREDIENTE

  • Pt.sosul de carne:
  • 500g carne tocata de pui
  • 1 ceapa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1 morcov
  • 4-5 lg ulei
  • 400ml suc de rosii
  • 50ml vin rosu
  • sare, piper
  • Pt.sosul bechamel:
  • 50g unt
  • 50g faina
  • 800-900ml lapte caldut
  • 2 catei de usturoi
  • sare, piper
  • nucsoara
  • 1 pachet foi lasagna
  • 200g cascaval
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu carne de pui:

Prepararea sosului: Se taie ceapa marunt, morcovul se da pe razatoarea cu gauri mari si cateii de usturoi se taie felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, se adauga ceapa, morcovul si usturoiul si se lasa la calit putin. Se adauga carnea de pui tocata si se lasa la prajit, dupa care se adauga vinul si sosul de rosii. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si se fierbe pana scade din sos (nu de tot).

Sosul bechamel: Se topeste untul intr-o cratita, se presara faina amestecandu-se continuu dupa care se toarna laptele putin cate putin folosindu-ne de un tel si lasam sa fiarba. Spre final se adauga usturoiul pisat si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.

Aproximativ un sfert din sos se toarna intr-o tava unsa cu ulei. Se aseaza un strat de foi lasagna apoi se toarna jumatate din sosul de carne peste care se pune din nou un strat de foi lasagna. Se toarna din nou sos bechamel si se repeta operatiunea. Deasupra se toarna sosul bechamel ramas, se acopera cu o folie de aluminiu si se da la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute, sau pana cand foile de lasagna devin moi. Se indeparteaza folia de aluminiu, se presara cascavalul ras si se mai da la cuptor inca 5-10 minute. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

mirela0911 1

16.02.2012, 22:01

Diana, merita, e tare bun. Si pentru mine a fost prima oara. Multumesc!

mirela0911 1

16.02.2012, 22:08

Multumesc Horia!

oana_pisicutza16 1

09.04.2012, 10:50

foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Lasagne