Preferatele lu' fii-mea...:)
Se curata ceapa, morcovul si usturoiul si se taie felioare, apoi se prajesc in ulei. Se adauga carnea si se condimenteaza cu sare, piper, salvie si rozmarin.
Se caleste carnea pana isi schimba culoarea, apoi se adauga 2 polonice de apa calda sau supa de legume si se lasa sa fiarba acoperit la foc mic cam 30 de minute amestecand din cand in cand. Dupa jumatate de ora se adauga rosiile taiate si se mai fierbe 15 minute impreuna cu acestea.
Intre timp se prepara sosul bechamel: se prajeste faina in untul topit, se adauga laptele rece amestecand mereu si se fierbe pana se ingrosa sosul. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara.
Se unge o tava cu unt, se aseaza un rand de foi de lasagne, o patrime de sos bechamel, o patrime din sosul ragu, o lingura de parmezan.
Se repeta tot aranjamentul inca de 3 ori, ultimul rand de foi de lasagne care se acopera cu sos bechamel si parmezan.
Se acopera tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptor aprox. jumatate de ora la foc potrivit. Se serveste cu smantana.
Pofta buna!