Laptele de cocos poate fi o alternativa gustoasa la produsele lactate clasice din comert. Printre numeroasele beneficii ar putea fi enumerate imbunatatirea sanatatii inimii prin scaderea presiunii arteriale si a colesterolului, cresterea imunitatii, este o sursa importanta de electroliti, contribuie la pierderea in greutate, imbunatateste digestia, regleaza glicemia, previne anemia.
Alegem cu atentie nuca de cocos astfel incat in momentul in care o agitam inauntru trebuie sa auzim ca exista lichid. Cu cat nuca are mai mult lichid (apa de cocos), cu atat este mai proaspata. Cu ajutorul unei foarfeci intepam pe rand cele 3 puncte de pe nuca de cocos, verificand care dintre ele cedeaza mai usor si facem o gaura prin care scurgem apa de cocos, pe care o pastram. Cu ajutorul unui ciocan batem usor nuca de cocos pe toate partile, pana aceasta crapa, dupa care o vom desface usor. Cu ajutorul unui cutit curatam partea maro de pe miezul nucii de cocos. Punem intr-un blender miezul nucii de cocos, apa de cocos si 1 l de apa. Mixam bine timp de cel mult 1 minut, dupa care scurgem amestecul printr-o panza deasa, pe care o scurgem bine. Pastram laptele de cocos la temperatura camerei 2-3 zile sau in frigider, insa in acest caz sticla cu lapte va trebui scoasa cu ceva timp inainte din frigider si adusa la temperatura camerei inainte de a fi folosita deoarece la temperatura din frigider deasupra se va separa untul de cocos. Nuca de cocos pe care o obtinem o putem deshidrata usor in cuptor la temperatura mica si o folosim in deserturi.