Langosi, scovergi sau foi dospite

de DulciuriSiNuNumai in Aperitive / Garnituri, 15 Noi 2012 | 43191 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -500 g faina
  • -350 ml apa calduta
  • -1 plic drojdie uscata
  • -1 lingura sare
  • -smantana
  • -cascaval
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langosi, scovergi sau foi dospite:

Intr-un bol se pune faina cernuta in prealabil si sarea. In mijlocul gramezii de faina se face o gropita in care se toarna drojdia uscata. Se adauga apa calduta (nu fierbinte caci distruge proprietatile drojdiei) cate un pic si se incorporeaza cu restul de faina. Se framanta aluatul moale si lipicios pentru aproximativ 10 minute.  Se acopera bolul cu un prosop de bucatarie si se lasa la dospit intr-un loc calduros pentru o ora si jumatate.

Dupa ce aluatul este dospit se rup 8/10 bile de aluat care se presara cu faina.

Pe suprafata de lucru se toarna ulei si fiecare bila se intinde cu ajutorul degetelor.

Se prajesc pe foc mediu in ulei incins. Se pot servi si reci dar sunt mai gustosi calzi cu smantana si cascaval.  

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Langosi, scovergi sau foi dospite" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

Prăjitura pufoasă cu caise - Super delicioasă și ușor de făcut

pe 10.06 la 09:10

Clătită asiatică - Super gustoasă și ușor de făcut

pe 09.06 la 10:35

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Medalion de pui