Kaizer de casa

de Bucataras Diana in Mezel de casa, 14 Noi 2016 | 11545 vizualizari

 

Piticului meu ii cam  plac mezelurile si de ceva vreme incerc sa prepar in casa. Pe langa kaizer am facut si pastrama de pui. Urmeaza sa incercam sa facem salam si cremwursti. :) Am incercat vreo 3 retete pana am ajuns la cea de acum la care ne-am stabilit si care ne place foarte mult. Reteta gasita, sincer am uitat unde :(,era pentru cotlet dar eu folosesc piept de porc si iese o bunatate. Si daca mai o si afuma sotiorul... yammy, te lingi pe degete.

 

INGREDIENTE

  • piept porc cca 1,5 kg,
  • 250 ml vin rosu fiert,
  • 2 litri apa,
  • 3-4 linguri sare grunjoasa;
  • 2 linguri zahar,
  • cateva boabe piper;
  • 1 lingura boia dulce afumata,
  • 1 lingura cimbru,
  • 1 lingura rozmarin,
  • 1 lingura coriandru praf.
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaizer de casa:

Spalam pieptul de porc si il taiem bucati potrivite. Intr-un vas incapator punem apa, sarea, zaharul si mirodeniile si amestecam pana se topesc zaharul si sarea. Punem carnea in vas si dam la rece pana a doua zi. A doua zi scoatem carnea din vas,o stergem un pic si o asezam intr-o tava unsa cu ulei. Ungem si carnea cu ulei, acoperim tava cu hartie de copt si dam la cuporul preincalzit la 200 grade pentru 30-40 minute.Dupa cele 30-40 de minute, luam hartia de copt, adaugam vinul fiert si dam la cuptor 15 minute pe o parte si inca 15 minute pe cealalta.Lasam sa se raceasca si putem servi. Se poate si afuma. Facem agatatoare din sfoara, punem bucatile de kaizer la afumat si le tinem cca 12 ore. Noi am servit cu branzica de capra facuta de mine. :p Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se poate congela.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaizer de casa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Bucataras Diana 1

14.11.2016, 22:12

Dia, te astept cu drag la degustare

miki_a 1

15.11.2016, 16:36

Vin sa ma ling si eu pe degete ! Zau ca m-a luat pofta!

Rocsi 1

15.11.2016, 20:43

Im si imaginez cat de bun a iesit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert Diplomat, la cupă - Ușor, delicios și savuros

de RODIMUR 8

ieri la 16:30

Prăjitură cu iaurt și căpșuni - Simplă, pufoasă și aromată

ieri la 11:07

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Slaninuta cu boia