Kaiserschmarrn

de - Andreea - in Dulciuri, 26 Aug 2014 | 7376 vizualizari

 

Keiserschmarrn sunt clatite dulci,unul dintre cele mai cunoscute dulciuri austriece.Denumirea vine de la ''kaiser'' - imparat si ''schmarrn'' - clatita dulce .
Se serveste cu sos de mere sau dulceata de afine.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri pline cu zahar tos
  • 200 gr faina alba tip '00'
  • 1 lingura cu smantana
  • 100 gr stafide
  • 1 lingura cu rom
  • 50 gr unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Kaiserschmarrn:

Luam ouale si separam albusurile de galbenusuri.

Punem intr-un bol galbenusurile, laptele,zaharul,smantana si faina si amestecam bine.

Separat mixam bine albusurile cu un varf de sare.

Amestecam albusurile la compozitia de galbenusuri adaugand apoi stafidele( amestecate in prealabil cu rom).

Punem untul intr-o tigaie antiaderenta.Cand untul s-a topit turnam compozitia si lasam sa prinda culoare maronie pe o parte dupa care,rupand clatita in bucati cu ajutorul unei spatule ,intoarcem pe partea cealalta lasand sa se rumeneasca usor.

Noi le-am servit reci .

Se fac super rapid si sunt foarte gustoase ! 

TIPS-URI

1

Conform retetei originale , presarati zahar pudra cand clatitele sunt gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Kaiserschmarrn" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert Kaiserschmarrn sau clatite rupte