Bougatsa

de Sim0na in Dulciuri, 15 Feb 2012 | 8087 vizualizari

 

Multumesc Licuta ptr reteta!

 

INGREDIENTE

  • 600 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 100 gr gris
  • 4 galbenusuri
  • 100 gr margarina RAMA
  • 12 foi de placinta
  • 1 esentă vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • zahăr pudră
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bougatsa:

Am mixat galbenusurile cu zaharul pana acesta s-a topit. Margarina am pus-o la topit. Laptele impreuna cu coaja de lamaie si esenta de vanilie le-am pus intr-o cratita pe foc. Cand a inceput sa fiarba laptele, am dat focul la minim si am adaugat grisul cate putin,  amestecand continuu. Amestecul trebuie sa arate ca o budinca, peste care am adaugat galbenusurile frecate cu zaharul, amestecand bine. Am oprit focul si am lasat sa se raceasca crema rezultata.

Am uns cu margarina topita o foaie de placinta, am pus deasupra o alta foaie. Am adaugat in centru 3-4 linguri de crema, si am impaturit de jos, apoi de sus, stanga – dreapa, indoind pe dedesupt. Foia am uns-o pe toate marginile impaturite.

Am uns o tava si am tapetat-o cu foaie de copt, apoi am asezat cele 6 plicuri. Le-am copt la foc potrivit cca 30 min.

Licuta Marin ne recomanda: Bougatsa se serveste calda si pudrata generos cu zahar pudra.

Dar va spun ca este foarte delicioasa si rece!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Bougatsa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Sim0na 1

15.02.2012, 22:06

Este foarte buna, si o recomand cu caldura! Va pup pe toate

oana_pisicutza16 1

15.02.2012, 22:12

delicioasa

gaby_gabytza 1

16.02.2012, 09:05

gustoasa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarte Tatin