Islim kebabi

de Giana in Vita, 24 Iun 2014 | 8477 vizualizari

 

Islim kebabi este o mancare traditionala turceasca care se pregateste la cuptor, din felii de vinete prajite, umplute cu chiftele din carne tocata.

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete lungi
  • 4 ardei verzi
  • 2 rosii
  • 200 g carne tocata
  • 3-4 felii miez de paine
  • 1 ou
  • 2-3 catei de usturoi
  • piper, boia, sare
  • suc de rosii (sau bulion si apa calda)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Islim kebabi:

Se framanta carnea tocata cu miezul de paine, ou, usturoi si condimente. Se formeaza chiftelute si se prajesc in ulei, sau se rumenesc in cuptor pe o tava unsa cu ulei.

Se curata vinetele si se feliaza pe lung. Se prajesc in ulei pana se inmoaie si se pun pe un servetel sa se scurga uleiul.

Se pun doua felii de vinete suprapuse in forma de +, se aseaza o chiftea in mijloc, se impatureste, se pune deasupra o felie de rosie si una de ardei, si se inteapa in mijloc cu o scobitoare. Se impaturesc toate chiftele cu cate doua felii de vanata si se aseaza in tava una langa alta.

Se amesteca sucul de rosii cu mirodeniile (sare, piper, boia) si se varsa peste kebap. Se introduce tava in cuptorul incins la 200`C pentru 20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Islim kebabi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Giana 1

26.06.2014, 08:15

Multumesc

danielachi 1

28.06.2014, 09:24

F interesanta reteta! O voi incerca azi!!!

Giana 1

30.06.2014, 08:51

Sper sa-ti placa Daniela

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

ieri la 16:14

Pască cu aluat fără frământare și umplutură de brânză dulce - Rețeta delicioasă de casă

pe 07.04 la 10:54

Salată cu cartofi dulci și gorgonzola - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 07.04 la 10:24

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gratin de vinete provensal