Inghetata de pepene galben

de ianculubita in Dulciuri, 10 Aug 2015 | 2489 vizualizari

 

De regula atunci cand fac inghetata, folosesc alta metoda in care se include si masina de inghetata dar de data asta cum aveam multa treaba, am simplificat-o putin, dar cred ca mai mult m-am complicat!!

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri zahar
  • pulpa de la un pepene galben
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de pepene galben:

Pulpa de pepene curatata de coaja si seminte,taiata cubulete, se pune intr-un vas pe foc mic impreuna cu 1 lingura zahar si se lasa amestecand, pana se inmoaie;se paseaza pepenele foarte bine apoi se pune din nou pe foc sa scada apa din el si sa ramana doar piureu de pepene; nu va temeti ca nu-i dispare aroma!

Frisca se pune intr-un vas pe foc impreuna cu zaharul ramas,se lasa pana se topeste fara sa fiarba apoi se da deoparte si se incorporeaza piureul de pepene; dupa omogenizare se rastoarna intr-un vas si se tine la congelator 2h.

Dupa acest timp se scoate vasul si se mixeaza pana cand frisca va creste;se lasa din nou la congelator 1h,se scoate din nou si se mixeaza;se procedeaza asa pana este gata inghetata dupa care se serveste.

TIPS-URI

1

Pepenele nu trebuie sa fie zemos iar pe foc trebuie sa scada toata apa din el,altfel inghetata va fi cu ace de gheata

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de pepene galben" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de pepene galben